Šta je sa kozmetikom za bebe?

Šta je sa kozmetikom za bebe?

 

Kada dobijete bebu poželite da sve što radite uradite ispravno i baš onako kako bi trebalo.

Dijete vas natjera da postanete bolja verzija sebe. Počnete da razmišljate o stvarima o kojima nijeste nikada prije. Odjednom imate širu sliku svega, dobrih i loših stvari koje vas okružuju. Shvatiš da je sve povezano. Počneš da razmišljaš šta je u hamburgeru i pizzi koje jedeš tako često. Kad shvatiš, počneš da kuvaš i ako nijesi nikada prije toga.

Zatim počneš da čitaš etikete na svojoj odjeći jer osjećaš da koža ne može da diše zbog majice od poliestera koju si juče kupila baš povoljno u tržnom centru.

Zatim te zaintrigiraju sastojci na kremama i kupkama kojih ti je puno kupatilo, oni kojima se “njeguješ”.

Parabeni, parafini, sulfati, ftalati… I ništa ti nije jasno,  ali istražuješ do kraja, i shvatiš da na svoje lice i tijelo nanosiš naftne derivate.

Cijeli život, zapravo, mažeš se naftom…?

Kod odrasle osobe 60% svega onoga što naneseš se apsorbuje u tvoj krvotok. Zamisli kožu bebe koja je porozna i nema nikakvu odbrambenu funkciju još uvijek. A tek novorođenče?

Koristim za sebe i za bebu  samo proizvode koje u sebi sadrže prirodne sastojke. Odlučila sam da sama preuzmem odgovornost za svoju djecu onoliko koliko sam to u mogućnosti, da ne čekam da se velike farmaceutske kompanije sjete mene male.

Tragom što prirodnijh proizvoda stigla sam do Mustele https://www.facebook.com/mustelacrnagora

Do linije koja vodi računa o stvarima o kojima govorim ovdje. Firma koja je nastala kao francuski porodični brend. Firma koja svoje proizvode i dan danas baš kao i na samom početku proizvodi na istom mjestu.

Njihova pakovanja su biorazgradiva. Plastika koju koriste za svoju ambalažu ne sadrži ftalate.

Neki od njihovih proizvoda su napravljeni sa čak 99% sastojaka koji su na prirodnoj bazi. To je vjerujte baš mnogo!

Osim svih ovih stvari koji su me kupile odmah u startu, uživam u kupanju sa svojom bebom jer se napokon kupamo bez suza! Ispiram joj kosicu potpuno bezbrižno! I ona se opustila od kako koristimo njihov šampon.

Sada ima i Mustela 2 u 1 šampon za kupanje tako da štedimo i prostor, ne slažem nepotrebna pakovanja na polici koja mi kao domine padaju kada hoću nešto da dohvatim.

https://www.facebook.com/mustelacrnagora/photos/a.2072129819743393/2959316801024686

Sjajna im je i vitaminska krema za pelensku regiju, jer je napravljena da ublaži iritaciju i crvenilo. Zna svaka mama da koliko god  presvlačiš bebu taj dio kože ne diše i izložen je vlagi, zato je tako i osjetljiv i uvijek sa crvenilom. Ja preventivno mažem bebu sa njom i nemamo nikakvih problema! https://www.facebook.com/mustelacrnagora/photos/a.2072129819743393/2959334307689602/

Ako želiš da pročitaš šta bi ti beba rekla samo kad bi mogla, pogledaj ovdje Pismo jedne bebe svojoj mami

Podijeli
No Comments

Post A Comment