Koju knjigu da kupite djeci za školski raspust?

Koju knjigu da kupite djeci za školski raspust?

 

Ako ste pokušali da informišete svoju djecu o zmijama Crne Gore, tako da ih ne uplašite, a da ipak saznaju nešto što se može podvesti pod ozbiljno štivo o njima, nećete naći ništa u našim knjižarama. Već sam provjerila. Nema. Zato sam i sama došla na ideju da uz pomoć onih koji znaju o ovim neobičnim životinjama ono najvažnije, napišem takvu knjigu prilagođenu upravo djeci.

Tako je nastala dječija edukativna knjiga „Đurđa te upoznaje sa zmijama Crne Gore“, puna bogatih ilustracija.

U tome sam uspjela poslije godinu dana veoma napornog rada i truda kao i mnogo ličnog entuzijazma.

Sada kada pogledam na cijeli taj proces srećna sam što nijesam odustala onda kad je bilo najteže, jer reakcije okoline su veoma pozitivne i to je najbolja nagrada koju sam mogla da dobijem za uloženi trud.

Mediji su takođe bili veoma naklonjeni ovoj informaciji. Pregršt sjajnih intervjua se našlo na  internetu.

Đurđinu priču o zmijama Crne Gore smo prvo slušali  na Nacionalnom servisu kod mlade Andree Lekić u jutarnjem programu , kao i kod Ajde Šufte u Dnevnoj sobi. Gdje je i bila prisutna jedna neobična zmija koja se zove Albert! Na Nacionalnoj televiziji je prilikom ova dva gostovanja podijeljeno 15 knjiga onima koji su bili najbrži.

Roditelji.me koji nikada ne preskaču da podijele značajne novosti sa nama prvi su prenijeli informaciju o ovoj knjizi na svom sajtu. Svi oni koji su se javili sa lajkom i komentarom ispod objave dobili su po primjerak ove neobične, po mnogo čemu, knjige.

Đurđa je lutala sa zmijama Crne Gore po drumu i umu sa Demirom Kalač i njenim „prolaznicima“ smo podijelila 5 primjeraka knjige.

Taman kada pomislite da je svaki intervju isti pojavi se lijepa Andjela Fils iz „Vijesti“ i napravi divan intervju koji je obuhvatio sve one najvažnije detalje i na tome joj baš hvala! Intervju možete pročitati na ovom linku Povezati djecu sa prirodom, učeći ih kako da je očuvaju

Zalutale su zmije Crne Gore u magazinu Nina kroz tekst Nova knjiga za djecu Djurdja te upoznaje sa zmijama Crne Gore.

Na kraju smo se zaputili do Jadranskog mora, i gdje drugo nego u Budvu! Kod Lidije Bojović u goste!

Tu emisiju možete pogledati na sledećem linku Djurdja te upoznaje sa zmijama Crne Gore

Kako na Televiziji Budva, tako i na njihovom portalu Portalu gdje su takođe podijeljeni besplatni primjerci knjige.

Na kraju shvatam da svi primjerci knjiga koje smo besplatno podijelili ne bi bile moguće bez  EU info centra kao i   Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori koji su omogućili štampanje knjige.

Na kraju mi ostaje da se zahvalim i  Grawe osiguranju  Sekretarijatu za Kulturu grada Podgorice koji su simboličnim donacijama pomoglu izradu knjige.

 

Vama koji čitate ovaj tekst, ukoliko nijeste dobili besplatan primjerak ove knjige preostaje da sačekate  o1.Jul i kupite primjerak u  knjižari Narodne knjige!

 

Do tada možeš pročitati tekst Da li znate kako djeca rastu od ljubavi?

Podijeli
No Comments

Post A Comment